Kleurplaat

Elke maand plaats ik hier een kleurplaat die je gratis kan downloaden. Een kleurplaat waar ook een kleine tekenopdracht in verwerkt is. 

De kleurplaten mogen enkel voor eigen gebruik gebruikt worden en niet voor commerciële doeleinde.
Wil je graag een kleurplaat die past bij jouw bedrijf of heb je een ander tof idee? Vul het contact formulier in en ik neem z.s.m. contact met je op.


Kleurplaat: 'Zomervakantie'

In de zomervakantie gebeurt er van alles. Kleur in en vink af wat er gebeurt of gedaan is.

Kleurplaat Zomervakantie
PDF – 1,7 MB 287 downloads

Hoe het begon...

Een aantal jaar terug kreeg ik een handblessure, waardoor ik even niet kon tekenen. Ik besloot mijn andere hand te trainen, zodat ik daarmee kon tekenen. Dit deed ik in het begin door het inkleuren van hele simpele kleurplaten. Heel langzaam begon ik verbetering te zien en zag ik de fijne motoriek vooruit gaan. Stapje voor stapje leerde ik mijn andere hand te gebruiken.

Mijn handblessure was na een tijdje over en op dat moment begon het ook bij mij te kriebelen om weer het onderwijs in te gaan. Ik ben een tijdje uit het onderwijs geweest en toen ik weer terug kwam zag ik hoe de fijne motoriek van leerlingen in de tussentijd achteruit was gegaan! Daar moest verandering in komen, maar hoe...? 

Ik kwam op het volgende idee: Elke maand ga ik een gratis kleurplaat aanbieden! De kleurplaat kunnen kinderen downloaden of ze kunnen hem meenemen vanuit mijn kleurplatenbusje aan de schuur. De kleurplaten zijn niet helemaal af, waardoor ik ook een beroep doe op de creativiteit en fantasie van de kinderen.

Mijn missie

Meer kinderen (en volwassenen) aan het kleuren krijgen. Weg van de schermpjes en weer lekker aan de keukentafel zitten met een grote pot potloden en stiften. Kleuren is niet alleen goed voor je fijne motoriek, maar ook een manier om je hoofd leeg te maken, te ontspannen en je leert gaandeweg welke kleuren goed bij elkaar passen en welke iets minder.