FAQ

Kom je ergens niet uit? Kijk hieronder of je antwoord er tussen staat.
Staat het antwoord er niet tussen? Vul dan het contactformulier in onderaan de pagina.

Printables

1. Hoe werkt het?
Printables zijn bestanden die je zelf kan printen. Wanneer je een printable aan wilt schaffen zijn dit de stappen die je volgt: 
- Klik op 'kopen'
- Er opent een scherm met de keuze voor jouw bank of betalen via QR code; 
- Betaal
- Je krijgt een scherm te zien met 'Bedankt' en de downloadbare bestanden worden je aangeboden. Klik op het bestand om deze te downloaden. Klik het scherm pas weg als je ze gedownload hebt.
LET OP: De downloads moeten binnen 60 minuten gedownload worden.


2. HELP! Ik heb per ongeluk het download/bedankt scherm weg geklikt zonder de bestanden te downloaden. Wat nu?
Oeps! Dat kan gebeuren. Er zijn twee opties:

Optie 1:
Ga naar je browser instellingen (vaak rechtsboven in de hoek, drie bolletjes of streepjes). Klik op 'Geschiedenis'. Zoek naar het woord 'Plink'. Open deze pagina en als het goed is staat daar je download nog. 

Optie 2: Stuur mij een e-mail met je naam, (ongeveer) het tijdstip van downloaden en welk bestand je had gedownload. Ik zal kijken wat ik voor je kan doen.


3. Hoe open je een zip bestand?
De downloads zitten in een zipbestand. Een zipbestand kun je als volgt openen: 

Optie 1: Je gebruikt het programma Winzip. Winzip is een betaalt programma die zipbestanden voor je kan uitpakken. Wanneer je Winzip geïnstalleerd hebt, dubbelklik je op het bestand en deze opent het programma Winzip. Nu kun je het bestand uitpakken; 

Optie 2:
Je opent de downloads door middel van Windows verkenner. Klik met de rechtermuisknop het zipbestand > kies voor 'openen met...' > kies voor Verkenner. Je zipbestand is geopend en je kan de pdf's printen.


4. Heb je tips voor het printen van printables?
Voor de knutselplaten kun je het beste dikker papier gebruiken dan het normale A4 printerpapier. Check van te voren wel of jouw printer op dik papier kan printen. Dit staat vaak in de handleiding of is terug te vinden op het internet.

Mocht je geen dikker papier in huis hebben of kan jouw printer geen dik papier aan? Print dan de printables op printerpapier uit en plak er bijvoorbeeld een velletje gekleurd hobbykarton achter.